Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci vítězní v obou soutěžích!

10.01.2022 | Ondřej Mrázek

O víkendu 8.-9.1.2022 nastoupilo naše družstvo dorostenců k celkem čtyřem utkáním, kdy náš A-tým nejdříve v sobotu změřil síly ve Zlíně na turnaji 1. ligy dorostenců s týmy FBS Olomouc a Florbal Vsetín. V neděli se pak náš B-tým utkal na domácím turnaji v hale na Gymnáziu v nádstavbové části 2. ligy dorostenců s týmy FBC Mohelnice a FBC Přerov.

V prvním sobotním utkání 1. ligy proti Olomouci jsme nastoupili do zápasu s jediným cílem, a to zvítězit. První třetina byla z obou stran hodně opatrná, oba týmy hledaly skulinky v soupeřově obraně, a když už se podařilo nějaké najít, tak brankáři byli většinou pozorní. Od druhé třetiny jsme začali přebírat iniciativu v držení míčku a postupně jsme získávali i více území soupeře. Díky dobré spolupráci 2. útoku jsme se dostali do vedení 2:0, když obě povedené akce zakončil Matyáš Valenta. Stejný hráč odpověděl svým třetím gólem na snížení soupěře v následné přesilovce, a opět tak pomohl svému týmu odskočit na rozdíl 2 branek - 3:1. Olomouc v této fázi utkání zvýšila aktivitu a hra se celkově dost přitvrdila. Naše obrana ale fungovala v tomto zápase velmi dobře, a byť soupeř ještě jednou snížil, tak ve třetí části se nám podařilo ještě přidat 3 branky, čímž jsme definitivně rozhodnuli o výsledku utkání - 6:2.

Druhý zápas kategorie dorostenců, který se konal ve Zlíně, přinesl zajímavou podívanou. Šumperský celek se utkal se Vsetínem. Hned z úvodu utkání byl Asper aktivnějším týmem na hřišti, kdy se jim podařilo po pár minutách hry odskočit na pohodlný tříbrankový rozdíl. První třetina končila příjemným skore 7:2. Druhá třetina začala o poznání hůře. Herně se Asper začal velmi trápit a taky celkově chybělo hře nasazení. Tým ze Vsetína stáhl před koncem druhé třetiny manko na průběžných 6:7 O pauze mezi třetinami musel přijít velmi důrazný proslov trenéra Maixnera, kdy byly svěřencům zdůrazněny aspekty hry a klíče k vítězstvíTřetí třetinu kluci předvedli své maximum a také díky výše zmíněnému "fénu" zvítězili celkovým skóre 14:7.

V neděli jsme začali první zápas nádstavby 2. ligy proti Mohelnici. Utkání bylo od začátku dost vyrovnané, a ani jeden tým neměl o moc víc ze hry. Dlouho se hrálo za nerozhodného stavu, než se trefil ze střední vzdálenosti Tobiáš Doubrava - 1:0. Postupem času jsme si získávali stále větší územní převahu a vytvářeli si hodně šancí k zakončení, ale to se nám příliš nedařilo. Na konci druhé třetiny jsme pak inkasovali vlastní branku po smolné teči Theodora Winda, čímž bylo skóre vyrovnáno - 1:1. Hned ze startu třetí třetiny inkasujeme znovu, a čas začíná docházet. Naštěstí jsme v této fázi zápasu dokázali ještě přidat v nasazení a i když jsme opět netrefili několik vyložených šancí, tak se nám podařilo 2 z nich proměnit díky přesným zásahům Matěje Pírka, a tím zvrátit vývoj utkání minutu před koncem ve svůj prospěch. V závěru už jsme dokázali všechny pokusy soupeře ubránit, a dojít si tak pro vítězství 3:2.

Ve druhém zápase nás čekal papírově těžší soupeř z Přerova. Přerov v této sezóně ještě neprohrál, a tak měli naši hráči o motivaci navíc, a tu ukázali hned ze startu zápasu, kdy si v prvním střídání vytvořili mnoho šancí. I když se žádná neujala, z vytvořeného tlaku jsme vybojovali trestné střílení, které proměnil s přehledem Jan Jarmar, a pomohl svému týmu k vedení 1:0. I když jsme do konce první části o toto vedení přišli po zakončení soupeře z velkého brankoviště, tak se naše hra minutu po minutě zlepšovala. Zejména první lajna dokázala několikrát zamknout soupeře na jeho polovině, a trpělivě si připravovat pozici na zakončení. To však dnes z naší strany nebylo nikterak slavné, a proto svítil dlouho na tabuli stav 1:1. Naštěstí jsme se dokázali prosadit na začátku třetí třetiny, kdy nakonec vítěznou branku vstřelil stejně jako v prvním zápase Matěj Pírek. I když Přerov ještě několikrát zahrozil, všechny jeho pokusy zlikvidovala buď naše obrana, nebo v brance pozorný Ondra Žák, který v obou zápasech několikrát podržel tým krásnými zákroky. Utkání tedy skončilo vítězstvím Šumperka poměrem 2:1.

Vyjádření trenéra OM
: Tento víkend se nám výsledkově podařil na výbornou. S herním projevem jsme byli až na pár výkyvů spokojeni, ale moc dobře víme, že v zakončení můžeme být daleko lepší. Naše rozehrávka byla solidní, a začínáme si víc věřit na polovině soupeře. Snad nám tyto výhry dodají sebevědomí a motivaci k tomu se dál zlepšovat. 

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS