Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci v premiéře v 1. lize dvakrát zvítězili!

15.09.2021 | Ondřej Mrázek

V sobotu 11.9. se náš tým dorostenců vydal ke svým prvním zápasům v 1. lize dorostenců - skupiny D, a to do Starého Města u Uherského Hradiště. V tomto soutěžním kole naši hráči změřili síly s ne moc známými soupeři FBC SLOVÁCKO a Florbal Vsetín.

Hned na úvod sezóny jsme se nevyhnuli komplikacím již při cestě na turnaj, kdy nás na trase potkalo hned několik překážek v podobě uzavřených silnic, objížděk nebo dopravních nehod, které nás při dopravě na místo turnaje významně zbrzdily.

Tyto komplikace ohrožovaly naši účast v prvním utkání proti týmu FBC SLOVÁCKO, na které pár hráčů přijíždělo až pár minut po oficiálním začátku utkání. Naštěstí jsme díky pomoci rodičů a hráčů na hale dokázali pořadatele i soupeře přesvědčit, že máme právo chvíli počkat, a tak utkání začalo přibližně o 10 minut později, kdy už byli všichni naši hráči přítomni na hale. I tak jsme měli velmi omezené možnosti se rozcvičit nebo domluvit a do prvního zápasu jsme vlétli víceméně nerozcvičení, bez instrukcí a domluvené strategie.

A podle toho také vypadala první třetina. Dlouho jsme se dostávali do zápasového tempa a na našich hráčích bylo poznat, že potřebují chvilku na zahřátí. Toho soupeř využil v 5. minutě, kdy šel do vedení po chybě v naší obraně 1:0. My jsme však na tuto branku dokázali velmi rychle odpovědět, když útočnou kombinaci v 7. minutě zakončil Matěj Pírek - 1:1. Do konce první třetiny už se skóre nezměnilo, a tak jsme šli do první přestávky za nerozhodného stavu.

Hned ze startu druhé části se opět prosadil Matěj Pírek a zajistil tak svému týmu vedení 2:1. I když soupeř opět za chvíli vyrovnal, za nedlouho po této brance skórovali šumperští, a to hned dvakrát díky trefám Vaníčka a Valenty. V této fázi hry už bylo poznat, že má Asper o něco více ze hry, a efektivita v zakončení se také zlepšovala. Soupeř sice také dokázal občas zahrozit z brejků, ale Asper měl míček na svých holích více času, a díky tomu jsme si dokázali vytvářet i více šancí, a i když jsme opět dvakrát inkasovali, na obě branky vždy dokázali odpovědět vlastními povedenými akcemi, takže se do druhé přestávky šlo za stavu 6:4 pro Šumperk. 

Na začátku třetí třetiny ještě Slovácko dokázalo snížit na rozdíl jediné branky, ale to bylo ze strany soupeře vše. Asperu se podařilo zpřesnit hru v obraně, a z brejků nemilosrdně trestal, díky čemuž opět odskočil po 2 brankách Šímy do vedení 8:5. V závěru utkání už soupeř neměl jinou možnost než ještě více riskovat, což nám dalo další možnosti ještě navýšit skóre až na konečných 11:5, díky střelám Zindulky, Vaníčka a Pírka.

Druhý zápas měl jiný, neméně dramatický průběh. Proti Florbalu Vsetín jsme nastoupili ve velkém stylu, avšak byl to Vsetín, kdo si hned v úvodu vytvořil 100% šanci, kterou skvělým zákrokem vychytal Ondra Žák. Tento moment nás nakopnul, a ve zbytku třetiny jsme dominovali jak na míčku, tak v obraně, a díky tomu jsme šli do první přestávky ve vedení 3:0, po 2 brankách Šímy a jedné brance Pírka. 

Do druhé třetiny jsme vstoupili neméně dobře a ve 20. minutě už jsme vedli 5:0, trefili se Černohous a Pírek. V tento moment Vsetínu nezbývalo nic jiného, než vytáhnout napadání a vyvíjet ještě větší tlak na naši rozehrávku, což nám začalo postupem času dělat velké potíže. Soupeř si touto strategií začal vytvářet další šance na snížení, díky kterým stáhl náskok Asperu na jedinou branku - 5:4. Následoval timeout Šumperka, ve kterém jsme si řekli, jak chceme ke hře soupeře přistoupit, a do konce třetiny jsme dokázali ještě dvakrát skórovat z brejků zásluhou Černohouse a Šímy a odskočit opět na 7:4.

Na začátku třetího dějství se opět rychle prosadil Filip Černohous a Asper vedl 8:4. Bohužel přišlo znovu mírné polevení v koncentraci v obraně ze strany našich hráčů, kdy se soupeř během 2 minut dokázal hned třikrát trefit do naší sítě a rázem jsme vedli zase jen o jednu branku - 8:7. V tomto ohledu byla klíčová trefa Matyáše Valenty v 36. minutě hry, když z voleje trefil skákající míček přesně k tyči a dal opět svému týmu dvoubrankový náskok, a trochu více klidu. Záhy na to dostal Šumperk výhodu přesilové hry, kterou ihned z rozehry proměnil nekompromisně Pírek. Toto vedení jsme pak dokázali ještě dalšími úspěšnými akcemi Černohouse, Vaníčka a Pírka navýšit, a po jedné inkasované brance v této části jsme nakonec dokráčeli k vítězství 14:8.

Komentář trenéra OM:

Hned na úvod chci poděkovat paní Pírkové a Vaníčkové za pomoc. Náročná cesta nás zaskočila a mírně rozhodila, a díky Vám jsme měli na hale hlas, který hájil naše zájmy a neumožnil soupeři využít jeho neopodstatněné snahy o kontumaci utkání. Dál chci poděkovat všem hráčům za jejich nasazení a obětavost v utkáních. Pokud se nám podaří zapracovat na našich nedostatcích v některých herních situacích, tak sem přesvědčen o tom, že můžeme být nepříjemným soupeřem komukoliv. Naše ofenzivní produktivita nám může dodat sebevědomí, avšak pořád je co zlepšovat, a proto musíme vytrvat v poctivé přípravě.


 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS