Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci na svém posledním turnaji v roce 2018 na body nedosáhli

01.01.2019 | Ondřej Mrázek

V sobotu 22.12.2018 se družstvo dorostenců vydalo k dalším soutěžním utkáním do Uničova, kde změřilo síly právě s domácím týmem a celkem z Šternberka. Tým se musel tentokrát obejít bez pomoci dvou st. žáků, brankáře Franty Juráně a centra Dana Svobody, kteří se v době turnaje účastnili regionálních výběrů Olomouckého kraje.

První utkání odehrál Asper proti celku Topgal Šternberk Rookies. Zápas začaly oba týmy poměrně aktivně, hra se přelévala rychle ze strany na stranu, avšak mnoho vyložených šancí nenabídnula. Šumperk se snažil kontrolovat hru, jenže příliš jednoduchými ztrátami na středu hřiště dával soupeři míček do vyložených šancí a ten je dokázal v první části využít hned dvakrát. Naopak modro-žlutým se nedařilo v útočné fázi téměř nic a tak jedinou branku zapsal za Šumperk až v závěru třetiny Krňávek.


Statisticky stejný průběh nabídla také druhá třetina, a jelikož se asperu i nadále nedařilo překonat brankáře Šternberka, a mezery v obraně se nepodařilo zacelit tak jak by bylo potřeba, střídaly se naposledy v utkání strany za stavu už 2:4. Za Šumperk se v této třetině prosadil Jan Mannl.

Šumperk se ještě snažil v poslední části zmobilizovat síly a napadáním si vytvořit více šancí pro skórování, avšak soupeř dokázal ustát závěrečný nápor Asperu a po dalších 2 vstřelených a jedné obdržené brance udělil Šumperku porážku 3:6.

Jestli se v prvním utkání Šumperk trápil v zakončení a rozehrávce, tak v druhém utkání proti domácímu Uničovu se trápil snad úplně ve všem. Ačkoliv v první třetině ještě dokázal Asper odolávat střelecké převaze Uničova a místy i kontrolovat hru, inkasoval zde celkem čtyřikrát, a pouze jednou se za Šumperk trefil Jan Mannl, a tak se druhá třetina zahájila za stavu 1:4 pro domácí.

Druhá část nabídla opět 4 vstřelené branky za záda dorostenecké brankářky Báry Buriánkové, která při absenci Franty Juráně týmu vypomohla, a po další korigující brance z hole Mannla se střídaly strany za stavu 2:8.

Na poslední třetinu by jistě všichni šumperští hráči rádi co nejrychleji zapomněli, jelikož v ní inkasovali ještě osmkrát, a po další symbolické trefě Konáška si odvezli z Uničova vysokou porážku 16:3.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:

"I když jsme na tomto turnaji oba zápasy prohráli, a ani v jednom jsme nepodali dobrý výkon, výsledky jsou pouze jednou stranou mince, která někdy nemusí být ta nejdůležitější. V tomto ohledu vidím jako mnohem užitečnější vzít si ponaučení z toho, že občas některé okolnosti dokáží významně ovlivnit to, jak tým dokáže naplnit svůj potenciál, avšak právě tyto okolnosti nabízejí zároveň nejlepší možnost jak rozvíjet nové dovednosti a jak pracovat na své hře tak, aby ji tyto okolnosti ovlivňovaly co možná nejméně. Koneckonců jenom tak může jakýkoliv sportovec pomýšlet na dlouhou a úspěšnou kariéru v jakémkoliv sportu. Na závěr děkuji všem hráčům za nasazení a bojovnost a věřím, že jim tyto zápasy dali dostatečnou motivaci pro další práci na tréninzích."

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS