Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ženy si dovezly první bod

11.12.2019 | Jiří Šváb

Hranice 7.12. – ženy si dovezly první bod, když v předvánočním duelu remizovaly s Frýdkem.
Na domácí Hranice však nestačily.

Mrazivé ráno a nekompletní sestava neubraly našim ženám nic na touze získat své první body a prolomit tak šnůru neúspěchů letošní soutěže 2.ligy žen.

V Hranicích na ně čekaly domácí, silné soupeřky, hrající o návrat do 1.ligy a podle toho také vypadal jejich nástup do hry. Hned od začátku nám soupeřky nedávaly moc prostoru a neustále tlačily do sevřené obrany Asperek, napadaly rozehrávky a vynutily si tak přesilovku, ve které na závěr poprvé skórovaly. (1:0). Do konce třetiny pak provětraly naši branu ještě jednou. (2:0).

Druhá třetina byla od Asperek více důslednější v obraně a získané míčky se naše hráčky snažily rychlými, ale nepřesnými protiútoky dopravit za záda gólmanky Hranic. Bohužel neúspěšně, a naopak jedna povedená střela soupeřky ukončila druhou část rozdílem již tři branek. (3:0).

Ve třetí části Hranice odskočily znovu o tři branky na konečnýh 6:0. Naše děvčata se snažila, ale střely byly buď nepřesné nebo je obrana likvidovala hned v zárodku. Ani dvě oslabení soupeřek nebyly využity, když si Hranice dokázaly podržet míček na svých čepelích.

 

 

Ve druhém vystoupení Asperek proti Frýdku jsme se ale cítily podstatně lépe. Soupeř kvůli zraněním odvolal dvě hráčky, a tak početně i herně na tom byly oba týmy stejně.

V první části nás sice Frýdek zaskočil relativně rychlým brankovým odskokem na 0:3 v pěti minutách, ale ještě před koncem Asperky chytily nit, když se prosadila Švábová V. za asistence Iskerkové (1:3).

Druhá část pak byla více v režii našich hráček, když poněkud uklidnily hru a pěknými kombinacemi nejprve snížila obránkyně Chamlarová za asistence Švábové V. a pak si skvělou souhrou vypracovala gólovou šanci dvojice Zouharová, Pernicová (A). Stav utkaní tak napovídal další boj o body (3:3). Soupeřky již převážně spoléhající na dvě hráčky v útoku, jich využily a ujmuli se opět vedení (3:4). Šumperský Asper si ale narůstajícím tlakem vynutil přesilovku a v ní také opět dorovnal na (4:4). Střílela Filipiová, asistence Iskerková.

Do posledních 12 minut Asperky vstoupily se všemi silami co měly s jasným cílem. Ubránit a případně skórovat. Soupeřkám se nedařilo už na rozehrávce, a tak se naše hráčky více pohybovaly na jeho obrané polovině a tlačily se do branky. Tlak se vyplatil a Šumperk se ujmul vedení po střele Švábové V. za asistence Filipiové (5:4). Soupeřky ale vytáhly k poslednímu útoku, srovnaly 5. minut před koncem na (5:5). Hra se pak poněkud uklidnila a oba týmy spíše z obrany hledaly cestu k akci, která by rozhodla. Nestalo se. Naše děvčata tak přivezla první bod z remízy (5:5).

 

Asistent trenéra Jiří Šváb hodnotil výkon slovy:“ První utkání jsme dost akcí ubránili, ale nedařilo se nám kombinovat a trefovat branku soupeře z protiútoků. Škoda šance byly. Druhé utkání bylo více klidnější a děvčata se více četla v akcích na hřišti. Soupeřkám jsme dokázali odebírat míčky už na rozehrávce a vytvořit si pěkné šance. Na druhou stranu nám pronikaly dvě hráčky dost lacino obranou prakticky až ke střele. Přesto je vidět posun hráček. Velkou oporou byla gólmanka, která likvidovala spoustu jedovatých a rychlých střel. Hodně dobrý výkon celého týmu, děvčatům děkuji za podívanou a pohodu ve hře“.

Sestava: Žáková(G), Filipiová, Bártlová, Iskerková, Chamlarová, Pernicová, Švábová M., Švábová V., Zouharová

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS