Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci získali doma 3 body

25.09.2019 | Ondřej Mrázek

V neděli 22.9. se odehrálo v hale šumperského Gymnázia první kolo 2. ligy dorostenců a v něm se představil ve dvou utkáních domácí FbC Asper Šumperk. V prvním duelu dokázali domácí zvítězit nad družstvem Fbc Topgal Šternberk 5:3. V druhém utkání proti FBC Hranice už se Asperu tolik nedařilo v zakončení a soupeř nakonec zvítězil jednoznačně 5:0.

FbC Asper Šumperk - Fbc Topgal Šternberk


V prvním zápase nás čekal soupeř z nedalekého Šternberka. Hra byla v začátku utkání poměrně vyrovnaná, oba týmy se nějakou dobu aklimatizovaly na start soutěže a hráči získávali potřebou jistotu na svých hokejkách. V 8. minutě po vyloučení nabízíme soupeři výhodu početní převahy a ten ji následně trestá přesným zakončením z prostoru velkého brankoviště - 0:1. Uplynuly přibližně 2 minuty a domácí obrana po několika prohraných soubojích kapituluje znovu, když hráč Šternberku šťastně tečuje poskakující míček za záda Franty Juráně - 0:2. S Asperem to v ten moment nevypadá vůbec dobře, hráči si těžko vytváří střelecké pozice a projevuje se především tréninkové manko. Nicméně 13 vteřin před koncem vzal míček u půlící čáry Honza Kašpar a nenápadnou, avšak dobře skrytou střelou z velké vzdálenosti snižuje na rozdíl jedné branky 1:2.

V druhé třetině začínáme získávat mírnou převahu ve hře a vytváříme si více šancí, jenže branky z toho zatím nepadají. Pomáhá nám až nedisciplinovanost soupeře, který v této herní části několikrát zamířil na trestnou lavici za menší přestupky a díky jedné z těchto přesilovek srovnáváme na 2:2, když mladičký Filip Černouhous našel na středu hřiště přesným passem Sittu, který střelou z otočky nedal brankářce Šternberka šanci. Druhá část končí za nerozhodného stavu 2:2 a oba týmy se tak mohli o přestávce připravovat na závěrečných 12 minut boje o první body v sezóně.

Asper začal poslední dějství aktivněji a po krásné kombinaci druhé formace se na začátku 3. minuty ujal vedení, když střelu Šmotka protečoval do branky další st. žák Tom Kubíček. Oba "mlaďasové" se tak hned v prvním utkání bodově prosadili. Následná proměněná přesilovka ze strany Šternberka nám bohužel opět bere pomyslný vítr z plachet a my se tak musíme vyhecovat k závěrečnému náporu. Ten nakonec nebyl ani tolik zapotřebí, když po chybném napadání šternberských uniká po mantinelu Pája Fleischmann a přesnou střelou zápěstím k levé tyči dává našemu týmu vedení 4:3. Šternberk poté špatně střídá a nabízí nám ještě jednu možnost na navýšení skóre, kterou nepohrdnul Kája Mareček, a z velkého úhlu trefuje přesně horní růžek branky - 5:3. Do konce už se toho moc nestane, a tak se můžeme radovat z prvního vítězství v sezóně.

FbC Asper Šumperk - FBC Hranice

V druhém zápase se utkáváme s Hranicemi. Na rozdíl od prvního utkání se zápas od první minuty hraje ve vyšším tempu a oba týmy jsou velmi důsledné v obranné fázi. Hranice po povedené kombinaci rychle vedou 1:0 a nutí domácí k vyvinutí většího úsilí. To se bohužel Asperu nedaří zúžitkovat, soupeř dobře brání střed hřiště a obětavě blokuje střelecké pokusy hráčů v černém. I když se nám daří ubránit přesilovou hru Hranic, tak další branku přidává soupeř v závěru první části po chybě při rozehře na soupeřově polovině - 0:2.

V druhé třetině se nám opět nedaří vytvořit si dostatečně velké šance pro zakončení a i přes další "přežitou" hru v oslabení necháváme soupeře opět skórovat po individuálním průniku středem hřiště - 0:3 Hranice mají převahu především ve fyzičce a nepouští nás do zakončení v nebezpečných prostorech, a tak ani v tomto dějství nezaznamenáme branku. Častá vyloučení nás stojí síly a možnost vyvinout tlak na soupeře.

Na začátku třetí třetiny chceme zápas ještě zdramatizovat, ale další průnik středem hřiště a přesná nahrávka na křídlo znamenají další branku Hranic a nálada na šumperské střídačce není ideální. V této části se nám už konečně začíná dařit více na soupeřově polovině, avšak obrana Hranice zodpovědně přistupuje a nepouští moc střel na svého brankáře. Snažíme se ještě se zápasem něco udělat, jenomže minuty ubíhají rychle a s narůstající frustrací už se nám nedaří zachovat chladnou hlavu. Hranice nakonec ještě jednou skórují a rozhodují tak o konečném výsledku utkání 0:5.

Komentář trenéra Ondřej Mrázka:


"Začátek sezóny je vždycky trochu hektický a plný nepřesností a individuálních chyb, ale jsem spokojený především s tím, jak se hráči vypořádali s nově zavedeným herním systémem a jak se snažili dodržovat pokyny. Starší žáci se skvěle zapracovávají do týmu a doufám, že budu moci povolat i některé další. V prvním zápase jsme měli o něco více štěstí v zakončení a to rozhodlo, ve druhém nás držel v zápase vynikající Franta Juráň v brance, ale nebyli jsme dostatečně důrazní v zakončení a až příliš lacino jsme nechávali soupeře několikrát projít středem hřiště, což má v našem herním pojetí většinou fatální důsledky. Když zapracujeme na kondici a vyladíme některé herní nedostatky, tak věřím, že můžeme být úspěšní a dosáhneme cíle, který jsme si určili."

Sestava: Juráň, Harapát, Fleischmann, Šmotek, Černohous, Mareček, Sitta, Kotek, Konášek, Kašpar, Mlynář, Basler, Kubíček

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS