Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Starší žáci se zúčastnili turnaje v Dobrušce

30.06.2019 | Petr Matěj

Dobruška - V sobotu 29. června se kategorie starších žáků zúčastnila Open Air Cupu v Dobrušce. tento turnaj se hraje pod otevřeným nebem systémem 3+1. Vzhledem k velkému počtu zájemců jsme nakonec do turnaje přihlásili dva týmy, aby všichni hráči dostali stejný prostor na hřišti. V Dobrušce se tak představily tým I a II.




FbC Asper Šumperk I




První tým byl složen ze zkušených hráčů, kteří od sezóny 2019/2020 budou působit v kategorii dorostenců (Juráň, Kašpar, Svoboda) a které doplnil čtyřlístek nejšikovnějších spoluhráčů. Ambice tohoto týmu tak byly pochopitelně poměrně vysoké, tajným přáním pak byla samozřejmě jedna z medailí.

Bohužel, přechod z velkého hřiště na systém 3+1 byl na první pohled problém, kluci moc nevěděli, jakým způsobem hrát a jak si přebírat hráče soupeřů. Než na to kluci přišli, prohráli jsme jak s Předměřicemi, tak s týmem složeným zejména z hráčů pražského Tatranu. Již po těchto dvou zápasech bylo jasné, že tým I bude hrát pouze play-off B. Třetí duel základní skupiny už kluci zvládli s přehledem, suverénně si pak počínali i v následujícím pavouku a play-off B tak vyhráli. Škoda poměrně těžké skupin, kdy za jiných okolností by kluci mohli bojovat o místa na předních pozicích.

Výsledky FbC Asper Šumperk I

Základní skupina: Šumperk - Předměřice 1:3, Šumperku - IBK Naklid (Tatran) 3:5, Šumperk - Hradečtí Lvi FBC Sion 5:2
Play off B: Šumperk - Broumov 4:2, Šumperk - Hradečtí Lvi FBC Sion 6:1, Šumperk - Dobruška II 3:0

Sestava FbC Asper Šumperk I: Juráň - Černohous, Wind, Jarmar, Svoboda, Flašar, Kašpar, Kubíček T.

Hodnocení trenéra Petra Matěje:

"Věřil jsem, že kluci se dostanou do play-off A, na druhou stranu bylo na první pohled jasné, že naše skupina nebude jednoduchá, což se v kombinaci s naší nezkušeností se systémem 3+1 projevilo hned ve dvou prvních zápasech. Po nich bylo jasné, že první osmička nás mine, což je škoda, protože zápas od zápasu se kluci zlepšovali a jsem rád, že alespoň play-off B dokázali vyhrát."



FbC Asper Šumperk II



Druhý tým byl složen z talentovaných mladších žáků a starších kolegů, kteří začínají druhou sezónu v této kategorii. V týmu tak nebyl žádný hráč ročníku 2004.

Nezkušenost a mladí bohužel nestačila na daleko statnější soupeře, na druhou stranu si naše dvojka za svoje výkony alespoň jedno vítězství zasloužila. Řada zápasů ale skončila těsnou prohrou, a tak se kluci musí spokojit alespoň s pocitem, že nezklamali a nabrali cenné zkušenosti. V brance navíc několikrát zazářil fotbalový brankář Vojta Kubíček, který si pomalu zvyká na trošku jiný styl chytání.

Výsledky FbC Asper Šumperk II:

Základní skupina: Šumperk - Skuteč 1:2, Šumperk - Rumcajsové Jičín 1:2, Šumperk - Dobruška III 2:5

Play-off B: Šumperk - Cipísci Jičín 2:3, Šumperk - Dobruška III 3:5, Šumperk - Broumov 1:3

Sestava FbC Asper Šumperk II: Kubíček V. - Hýbner, Chovanec, Jecu, Jílek, Ston, Doubrava, Jelen

Hodnocení trenéra Petra Matěje:

"Mrzí mě, že kluci nedotáhli alespoň jedno utkání na turnaji do vítězného konce, kdy 3 zápasy skončili rozdílem jediné branky. Nedá se ale nic dělat, kluci statečně bojovali, byť bylo vidět, že oproti řadě soupeřům jim chybí síly i potřebné zkušenosti. Určitě ale budou mít za rok příležitost dosáhnout na lepší výsledek, protože turnaj se mi moc líbil, a to jak po sportovní, tak i po organizační stránce a moc rádi se tak tohoto turnaje znovu zúčastníme."


 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS