Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci zakončili sezónu ziskem 3 bodů

08.04.2019 | Ondřej Mrázek

V sobotu 6.4.2019 se do nedaleké Mohelnice vydalo družstvo dorostenců, aby zde sehrálo svá poslední utkání v soutěžním ročníku 2018/2019 2. ligy dorostenců proti 2 celkům ze Šternberka, Rookies a Veterans. 

V prvním duelu proti Rookies se Asperu od začátku utkání příliš nedařila kombinace a míčky až velice snadno odevzdával soupeři. Ten šel brzy do vedení, když po chybné rozehrávce Šternberk skóroval ze snadné pozice. Šumperk záhy srovnal, když Ditrich našel po uvolnění po mantinelu na středu volného Mlynáře, který se z těsné blízkosti nemýlil.

To bylo však co se týče branek ze strany Šumperka vše. Šternberk nabídl v druhé části Asperu 2 přesilové hry po tvrdých zákrocích u mantinelu, jenže namísto vytvoření kvalitních střeleckých příležitostí v početní výhodě dovolili šumperští soupeři dvakrát skórovat po ledabylé rozehrávce a rázem musel Asper dohánět ztrátu 2 branek.

Do konce hry se ale bohužel nepodařilo šumperským zpřesnit hru a zamířit přesně a jelikož nepomohl ani fantastický výkon Juráně v brance, skončilo utkání vítězstvím Fbc Šternberk Rookies 3:1.

Proti Veterans se od začátku utkání Šumperku dařilo překonávat pravidelně obranný blok soupeře a vytvářet si více střeleckých příležitostí a soupeře i zamknout na jeho polovině, avšak Šternberk držel krok a po první části svítilo na tabuli skóre 2:2, když se za Šumperk prosadil Harapát a Kašpar.

V druhé části se průběh utkání moc nezměnil, Šumperk se snažil tvořit hru a Šternberk hrozil z občasných protiútoků. V této třetině se dvakrát trefil Mannl a po jedné trefě soupeře šel do poslední třetiny letošní sezóny ve vedení 4:3.

To se mu díky vydařené poslední třetině podařilo ještě navýšit a nakonec překonali šumperští svého soupeře 9:5. Za Šumperk zkompletoval hattrick Mannl, prosadili se také sváteční střelci Krňávek a Dittrich a svou první trefu sezóny si na poslední možnou příležitost schoval Dominik Šmotek, který střelou bez přípravy trefil z poloviny odkryté místo v brance.

Asper si tak přivezl z posledního turnaje 3 body a v konečném hodnocení soutěže se umístil na 6. místě.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:

"Letošní sezóna se nám nepodařila tak, jak jsme plánovali. Družstvo se v průběhu sezóny muselo vypořádat s mnoha absencemi klíčových hráčů, ať už z důvodu hostování, či zranění. Nicméně jsem příjemně překvapený výkony st. žáků, kteří letos dostali větší šanci si za dorostence zahrát, a tu rozhodně využili. Co se týče samotné hry, tak jsme se celou sezónu soustředili na zlepšení rozehry a kombinaci na soupeřově polovině. V tomto ohledu jsme udělali krok vpřed. Nicméně máme pořád obrovské rezervy v některých dovednostech a naše čtení hry a chápání herního děje bylo většinou za očekáváním. Na závěr chci poděkovat všem rodičům za podporu při dopravě na turnaje po celou sezónu, a hráčům za jejich nasazení a vůli zlepšovat se. Na nedostatcích zapracujeme, a příští sezónu budeme lepší."

Sestava: Juráň (G), Harapát, Fleischmann, Kotek, Šmotek, Mannl, Konášek, Kašpar, Dittrich, Mlynář, Krňávek

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS