Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci přivezli z Hranic 4 body!

18.03.2019 | Ondřej Mrázek

V neděli 17.3.2019 se naše družstvo dorostenců vydalo na další soutěžní utkání, tentokrát do Hranic. Tým zde změřil síly s rezervou Olomouce a domácími Hranicemi a podařilo se mu vybojovat další 4 body do konečného hodnocení soutěže po výhře nad Olomoucí B a remíze s Hranicemi.

V prvním zápase nasoupil Asper proti Olomouci B. Od začátku hry diktovali tempo hráči Šumperka a soupeř hrozil pouze z brejkových situací. Nicméně jedna taková akce se ujala a FBS bylo náhle ve vedení 1:0. Asper si však trpělivou hrou dál vytvářel mnoho šancí a do konce třetiny se mu podařilo také 2 proměnit zásluhou Sitty a Kotka. 

Ve druhé třetině se již naplno projevil dovednostní rozdíl a Šumperku se podařilo odskočit do vedení 5:1, když se dvakrát střelou z dálky prosadil Mannl a jednou Svoboda. Od tohoto momentu Asper kotroloval utkání, a když v poslední části přidal další 2 přesné trefy Mannl, bylo utkání rozhodnuto. Konečný výsledek - 7:1.


Druhé utkání bylo o poznání vyrovnanější. V něm nastoupili šumperští proti bojovným Hranicím. Soupeř se v druhé části dostal do vedení po zaváhání při rozehrávce Asperu. Důsledným napadáním Hranice často znepříjemňovali snahu Šumperka o konstruktivní založení útoku, avšak po opadnutí úvodního tlaku se dostal na pomyslného koně opět Asper. V druhé třetině srovnával z přesilové hry Mannl, a pokračovalo se tak za nerozhodného stavu.

Utkání pokračovalo ve vysokém tempu a tvrdá hra na mantinelech byla často rozhodčími trestána dvouminutovými tresty. Do vedení po šťastné střele šly opět Hranice, avšak hned na začátku třetího dějství kontroval Asper ze standartní situace díky přesné trefě Mannla - 2:2. Za pár minut ale opět mířili přesně domácí a Šumperk musel dotahovat. To se mu však podařilo poměrně jednoduše a za 2 minuty bylo opět srovnáno po další střele Mannla ze standartní situace, čímž zkompletoval hattrick.

Do konce utkání už se ani jednomu družstvu nepodařilo vstřelit branku, a tak se museli soupeři rozejít smírně - 3:3.

Komentář trenéra domácích Ondřeje Mrázka:

"Jsem spokojený s tím, jakým směrem se naše hra vyvíjí. Začínáme být více dominantní na míčku a klidní v zakládání postupného útoku, nicméně pořád si hru občas zbytečně sami komplikujeme a snadno se necháváme dostat pod tlak napadáním soupeře. Jakmile zapracujeme do útočné fáze více trpělivosti, budeme se spoluhráčům více ukazovat, a budeme hledat finální přihrávku navíc, bude to dobré."

Sestava:

Juráň (G), Harapát, Fleischmann, Kotek, Šmotek, Mannl, Sitta, Mareček, Dittrich, Krňávek, Mlynář, Svoboda

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS