Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenky nestačily na soupeře ve třech utkáních v Ostravě.

20.02.2019 | Jiří Šváb

16.2. Ostrava – V sobotních dvou utkáních a jedné dohrávce dorostenkám chyběla kapitánka Vašíčková a zraněná obránkyně Lišková. Ani nové dresy nepomohly proti počtu soupeřek.

V prvním utkání s Přerovem, na který si Asperky brousily zuby, naše děvčata nezachytila úvodní nápor soupeřek v první třetině a inkasovala hned tři branky. Zbytek zápasu se družstvo trápilo a pomaličku se rozjíždělo, když se v druhé části trefila Krobotová a snížila na (3:1). Soupeř ale přidal ještě dvě branky (5:1) a Asperky, ač zahrály pěkně přesilovku, ji nevyužily. Ve třetí části soupeřky polevily a naše hráčky už lépe rozehrané odehrály vyrovnaně po dvou brankách. Po další nevyužité přesilovce následovalo trestné střílení, které proměnila kapitánka Horčičková a pak se z kombinace mladších hráček Hlavinkové a Doubravové vyklubala branka druhá na konečných (7:3) pro Přerov.

Utkání s Olomoucí, která nastoupila v plném počtu, bylo jasnou dominancí soupeřek a Asperky se snažily hrát hodně zataženě s možnými protiútoky. Přesto soupeř postupně nacházel cestičky k naší bráně a v první části se trefila 4x ve druhé 3x a třetí opět 4x. Ve druhé částí se jeden výběh našich hráček podařil a Hlavinková s přihrávky mezi obránkyněmi v klidu prostřeluje gólmanku Olomouce. Utkání vyčerpalo dosti sil a skončilo výhrou soupeřek (11:1)

Na dohrávané utkání s Vítkovicemi už opravdu sily nezbyly a tak celá hra se nesla v duchu betonové obrany, kterou hráčky v celku umí a nese své ovoce. Vítky již také unaveny ale přeci jen předváděly více pohybu. Přesto se velký střelecký kolotoč nekonal a několikrát se dostaly ke střele i naše hráčky. První část skončila optimisticky (2:0) pro soupeře když jednu branku dával v našem oslabení. Druhá část ještě také ukazovala na účinnost zonové obrany s vypětím všech sil a naše branka byla pokořena jen jednou! Ve třetí části ale Asperky už nedokázaly pohybem důsledně bránit a soupeř se rozstřílel. Utkání skončilo porážkou (8:0).

„Opět jsme doplatily na hráčský kádr, když kapitánka Vašíčková nenastoupila a nováčci ještě nemohli vypomoci. Chybí nám hráčky v obraně, ze které pak není možné založit útok bez rizika propadnutí. Mladší hráčky si ještě stále tvoří herní a taktické návyky, a byť se tým snažil a zónu dokáže hrát dvě třetiny, v té třetí, pak dojdou v tomto počtu hráček síly. Apeluji na hráčky obou kategorii, že bojovat o body se dá pouze ve dvou či třech pětkách. Přesto všem, které tam nechaly hodně sil děkuji, že tento náročný den ustály s grácii!!. Poprvé také mohu pochválit přesilovku, kde míček putoval mezi všemi hráčkami a končil pokusem o střelu. Gólmanka Vašíčková má můj obdiv a uznání, neboť to co pochytala, zejména s Olomoucí a Vítkama, z ní dělá opravdovou oporu týmu. Díky Domčo!“, trenér Jiří Šváb

Sestava: Vašíčková D, Horčičková K., Krobotová K.,Jílková V., Hegedüšová V., Koukolová E., Doubravová S., Hlavinková Z.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS