Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V Přerově předvedly juniorky nejlepší florbal sezony! Body však zůstaly soupeřkám.

20.02.2019 | Jiří Šváb

10.2. Přerov  - Nejvíce vstřelených branek za sezonu vytoužené body Juniorkám při utkáních v Přerově nepřineslo. Oba soupeři nakonec vytěžily hlavně z početní převahy.

V prvním utkání nastoupily naše hráčky hned ráno v 8:00 poněkud rozespale stejně jako pořádající soupeř z Přerova. První třetina byla herně dosti neučesaná, ale naštěstí se vždy snahou obrany nebo zásahy gólmanky nepodařilo Přerovu skórovat a Asperky přežily i jedno oslabení. Konec třetiny pak vypadal, že se naše hráčky konečně začaly zahřívat a předvedly pěkné akce. Z jedné z nich so nakonec po přihrávce Vašíčkové trefila Krobotová, když si udělal obtočením obránkyně místo a s rozvahou umístila střelu do odkryté půlky brány (1:0).

V druhé části soupeřky srovnaly ve druhé minutě, kdy poněkud volnější střelu tečovala naše obránkyně a míček se tak překutálel pře nohu gólmanky Buriánkové (1:1). Při následné naší přesilovce se Přerovu podařil únik a ujal se na chvíli vedení (1:2). Asperky opět nedokázaly vytěžit z přesilovky pět na tři, byť měla jen 30s. Ve hře před soupeřovou bránou se pak nakonec prosadila opět Krobotová, střelou z první do odkryté brány, když si řekla o přihrávku Dokoupilové (2:2). Dlouhých sedm minut se pak hra držela spíše na půlce soupeřek, i když se několik pokusů o protiútok objevilo. Skvěle pracující obrana Heverové, Pavelkové V. a Vašíčkové, střídající posty, působila soupeřkám problémy a nepustila je příliš k zakončení.

Poslední část byla asi největším vystupňováním boje a to jak herně tak i fyzicky. Soupeřky přitvrdily hru a naše děvčata se nenechala jen tak odstavovat od míčku. Bohužel sudí neviděli nebo nechtěli vidět dva zásahy našich hráček do obličeje při došvihu soupeřek a naopak pískaly sekání na naší straně. Jedna jasná gólová akce kterou obránkyně skočila pádem po přistrčení do zad zůstala bez nájezdu.. Jedno naše oslabení v šesté minutě Přerov využil a potrestal brankou (2:3). V osmé minutě pak přidal po chybě v obraně další branku (2:4). S rozehrávky v rohu se pak z první chtěla trefit Vašíčková, ale míček si nakonec v tlaku před bránou odrazila do vlastní brány obránkyně Přerova. (3:4). Boj neustával ani po zranění kolene Liškové. Oslabená obrana však bohužel nechala projit poslední branku Přerova asi minutu před koncem (3:5). Čekala nás tabulku vedoucí Olomouc..

 

Do tohoto utkání Asperky nastoupily s chutí hrát otevřenější florbal a FBS potrápit. To se nakonec i přes nedostatek sil ukázalo jako dobrá taktika.  V první třetině brankou zahájila Olomouc, ale o 3 minuty naše děvčata srovnala brankou z výhozu Vašíčkové na Dokoupilovou (1:1). Soupeřky v závěru třetiny odskočily o dvě branky na (3:1).

Po doplnění tekutin Asperky vykročily v touze po další brance do druhé části a do dvou minut snížila Vašíčková po nahrávce Pavelkové V. (3:2). Olomouc odpověděla do minuty a opět odskočila na rozdíl dvou branek (4:2). Adrenalin na střídačce Šumperka, ale rostl a Dokoupilová svým sólo únikem dává opět kontaktní branku (4:3). Pár vteřin před koncem třetiny si Olomouc opět bere dvoubrankový rozdíl na svou stranu (5:3). Krásná přetahovaná a pěkný florbal, akce střídala akci, ale síly ubývají.

Nástup do třetí části je již s viditelným energetickým deficitem, ale skóre a představa, že by Asper dokázal remízovat s FBS je velkým hnacím motorem. A tak boj pokračuje. Začíná se projevovat početní výhoda soupeřek. Hned v první minutě skóruje Olomouc (6:3) a do dvou minut se již poněkud méně aktivní soupeř trefuje ještě jednou (7:3). Asperky se ale stále né a né sklonit a duo Dokoupilová a Heverová opět velí k útoku a zakončují (7:4). Soupeřky opět odpověděly  brankou (8:4). Pět minut před koncem opět zvedla prapor s tygrem Pavelková, kdy po přihrávce Vašíčkové trefuje z neuvěřitelného úhlu zařízení a gólmanka Olomouc jen krčí ramena (8:5). Na konečných 9:5 pak Olomouc uzavřela 2 minuty před koncem. Skvělá hra, napětí akce. Nejlepší výkon sezony!

 

„Ač očekávání utkání s Přerovem bylo poněkud jiné a rozhodně jsme soupeře porazit mohli, nepodařilo se. Chyběly obránci a střední útočníci zrovna když se sešly aktivní hráčky. V závěru pak přišlo hrozivě vypadající zranění kolene Liškové, což oslabilo ještě více tým. Soupeř nás přehrál zejména počtem. Pěkný výkon Krobotové, kdy zachovala rozvahu při zakončení.

S Olomoucí jsem ani nečekal, že se hra vyvine v takový dynamický a pěkný florbal, který nám přinesl nejlepší dosavadní výkon s tímto soupeřem. Zejména Vašíčková, Pavelková V. a kapitánka Heverová si v obraně počínaly velice odpovědně a jejich rozehrávky měly hlavu a patu v podobě útočnic Pavelkové K., Krobotové a Dokoupilové. Asi nejlepší florec sezony u tohoto družstva. Škoda, že až teď a v tomto počtu…“, říká trenér Jiří Šváb

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS