Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Přípravka se poprvé v historii klubu představila na domácím turnaji

03.10.2018 | Martina Maixnerová

Historicky první turnaj asperské přípravky se odehrál na domácí půdě, kde jsme v sobotu 29.9.2018 přivítali týmy z Hranic, Uničova, Olomouce a Litovle. Naše v současné době nejmladší kategorie si na turnaji užila pořádnou porci florbalu, všichni se dobře bavili, a pro některé to byl vůbec první start v oficiálních soutěžích.

Do prvního utkání turnaje nastoupil Asper proti Hranicím. Soupeřovo družstvo disponovalo nejmladšími hráči na tomto turnaji. Zkušený Šumperk, v bráně s ostřílenou gólmankou Buriánkovou, převyšoval svou herní výkonností hned na začátku, kdy dokázal v prvních minutách proměnit své šance. Zápas nakonec skončil skórem 12:1 ve prospěch šumperských. V tomto zápase se obzvláště střelecky dařilo Lukáši Vítkovi.

Druhý zápas odehrál Šumperk s Uničovem, kde hned v prvních dvou minutách stihl Šumperk dostat hned čtyři góly. Z této nepříznivé situace se už hráči těžko dostávali. Ač bránili, jak se dalo, s celkovým výsledkem 0:9 proti lepšímu soupeři už nic nezmohli.

Po dvou zápasech pauzy nastoupil Asper proti Olomouci. V první minutě Šumperk v obraně zaspal, a po chybě velmi rychle inkasoval. Domácí si to ale nenechali líbit a hned stihli stav vyrovnat. Dál bojovali, proto po první polovině svítil na tabuli stav 4:2 ve prospěch Šumperka. V druhé půlce se domácí dál snažili, nadělili soupeři další čtyři góly, a v pohodě dokráčeli za svým druhým vítězstvím.

V posledním zápase šumperská přípravka nastoupila proti Litovli, týmy bojovaly o 2. místo v konečném umístění na turnaji. Tento zápas byl velmi vyrovnaný, a bylo zřejmě, že oba týmy nechtějí dát soupeři nic zadarmo, a nakonec tak tento zápas skončil remízou 1:1. Muselo se tedy rozhodovat podle brankového rozdílu. Šumperk dal více gólů v předchozích zápasech než Litovel, a také méně obdržel, tudíž ji předskočil v celkovém pořadí a skončil na turnaji na pěkném 2. místě.

Pochvala nemine celou přípravku za jejich radost ze hry a bojovnost. Velký dík patří rodičům za jejich podporu na tribuně. J

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS