Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenky vystrkují tygří drápy

01.10.2018 | Jiří Šváb

Opava - neuvěřitelné, nečekané, každopádně krásné florbalové klání přineslo utkání dorostenek s FBC Ostrava ze kterého nakonec berou 3.body za cenný skalp. Na tři pětky Opavy už ale síly nestačily.

Opava – takový florbalový skalp nikdo nečekal. Ostravské FBC podlehlo naším dorostenkám 5:3.

Poslední slunný den prodlouženého víkendu vyrazily naše dorostenky k dalším dvěma utkáním do Opavy. V pohodovém čase odjezdu bohužel však i nadále jen v úzkém počtu sedmi hráček a gólmanky vyrazila naše skupina odhodlána postavit se týmům Ostravského FBC a Opavskému S.K. PEMA.

Nálada byla pohodová, neboť děvčata se již za tři roky dokázala vyrovnat jak s prohrami tak se i těšit s remíz a výher.  Taktika dne pro obě utkání vyžadovala nutnost důsledného bránění už ve středu hřiště a útočení z odebraných míčků. V tomto počtu si hráčky rovněž uvědomovaly, že musí hrát čistě, protože vyloučení by mohlo rychle změnit průběh utkání.

První třetina s FBC Ostrava se nesla v duchu oťukávání a hra se v celku klidně přelévala z jedné půle hřiště na druhou. Obě strany se ubránily několika útokům, i když naše hráčky zjevně vícekrát. Soupeřkám se nakonec soustavným tlakem podařilo překonat gólmanku Vašíčkovou a třetina skončila stavem 0:1 pro Ostravu. Do druhé části a po změně stran náš tým trochu uspořádal střídání v sestavě a ujasnil si, jak lépe bránit některé situace. Na hráčkách bylo vidět, že mají chuť zkusit více a dostaly k tomu příležitost v osmé minutě při přesilové hře, kdy sama unikla a zavěsila kapitánka Dorota Vašíčková (1:1). S tím se ale soupeřky smířit nechtěly a do minuty si opět vybojovaly náskok o jednu branku a do konce třetiny pak ještě o jednu na (1:3). I toto skóre při nástupu do třetí třetiny bylo pro Asperky úspěchem a možná i vzpruhou pokusit se ještě Ostravačky potrápit a přidat nějakou tu branku. Bojovnost našich děvčat se projevila naplno. Hned po rozehrávce si cestu k bráně prošlápla Karolína Krobotová a důraznou střelou snížila na rozdíl jedné branky (2:3). Takovou výzvu si děvčata už vzít nenechala. Během další minuty se svojí technikou a důrazem v brankovišti prosadila Klára Horčičková a Ostrava se najednou ocitla zaskočena vývojem utkání. Zato energie a touha po vítězství na straně Asperu začala gradovat a to nejen na střídačce. Podpora rodičů, skalních fanoušku nyní burcovala děvčata k triumfu. A opravdu. Rychlá rozehra a únik Doroty Vašíčkové, stíhané jednou z obránkyň Ostravy, vypadal jako jeden z mnoha, ale pak přišla dělovka backendem, který gólmanka Ostravy nepobrala. Dorostenky Asperu se tímto ujaly vedení (4:3). Ostrava si vybrala timeout po kterém nastoupila do pole v šesti. Naše dorostenky, bojovné tygřice se zaťatými drápy už ale svůj triumf pustit nemínily. Odrážely útoky a po dlouhé přihrávce Adély Liškové zpečetila vítezství Veronika Jílková střelou do prázdné branky. Poslední tlak Ostravy je důsledně ubráněn a dorostenky Asperu, vyčerpané, ale neskutečně šťastné, vítězí (5:3) nad celkem FBC Ostrava. Tři body jsou doma!!

Ve druhém utkání na nabuzené, ale unavené hráčky čekal tým S.K. Pema. Ten, hrajíce na domácí půdě, naše děvčata potrápil a to především díky početní převaze. Hra soupeřek hrajícími na tři pětky byla hodně rychlá a plná přesných přihrávek. Naše děvčata držela s Opavou krok celou první část. Na branku Opavy ještě tým Asperu odpověděl brankou Veroniky Jílkové, ale před koncem první třetiny se soupeřky ujmuly vedení (2:1). Ve druhé třetině naše dorostenky předvedly pár akcí, ale bez úspěchů a navíc vyčerpaly poslední síly. Ale ani soupeřkám se nedařilo a gólmanka Dorota Vašíčková čapala střely a dorážky, jak jen mohla. Třetina skončila bez branek. Brankový stroj se ale rozjel ve třetí třetině. Bohužel však na Opavské straně. Naše snaha ubránit se byla poznamenána fyzickou únavou a také soupeřova početní převaha přispěla k šesti brankám do naší sítě. Závěrečné skóre 8:1 je ale v kontextu prvního utkání omluvitelné. 

Sestava: Vašícková Dom.(G), Vašíčková Dor.(C), Doubravová S., Horčičková K., Jílková V., Krobotová K.,Koukolová E., Lišková A.

 „V prvním utkání jsme slušně bránily a děvčata odpovědně plnily, to jsme si řekli. Dominika dokonce předvedla skvělý klid a rozvahu gólmana při nájezdu. Z toho všeho pak vzešly ty další šance a naše branky. Ostrava pak už nedokázala na tlak našich hráček v poslední třetině odpovědět a my ty body moc chtěli. Skvělý výkon porazit takového soupeře!!.

Druhé utkání hodnotím jen jako obětavost, obětavost a zase obětavost. Snaha udržet krok s Opavskou početní převahou aby skóre nabylo tak vysoké však padla s naším fyzickým vyčerpáním ikdyž až ve třetí třetině.  Ale nelitujeme!! Skalp Ostravy za to stál!! „,

 hodnotí obě utkání trenér Jiří Šváb

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS