Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ženská druhá liga odstartovala

17.09.2018 | Jiří Šváb

OSTRAVA - I ženám začala jejich sezóna a v Ostravské ČPP Aréně ochutnaly svoji účast ve 2. lize. Pří nedělních dualech změřily síly s Florbal Exelsior Havířov a SKP Nový Jičín - FBK Frenštát. Nové hráčky obstály.

I ženám začala jejich sezóna a v Ostravské ČPP Aréně ochutnaly svoji účast ve 2. lize.

Ačkoliv je soupiska žen Asperu nejpočetnější z celé ženské sekce na dvě utkání prvního kola vyrazilo jen 9 hráček z toho hned 5 z řad rodičů a nováčků. A za výkony se rozhodně stydět nemusely.

V prvním utkání narazily ženy na ambiciosní tým Havířova s velkým počtem mladých hráček. Asperky však svůj křest druholigovým florbalem nevzdaly a dokázaly i skórovat. Soupeřky nebylo možné přehrávat přesnými a rychlými akcemi, ale platila na ně dodržovaná zónová obrana, kterou i nováčci překazily soupeřkám nejednu akci. Branky ale do naší sitě padaly i přes vynikající zákroky gólmanky Davidové. Tempo první třetiny se zdálo být vražedné a přineslo sebou dvě branky soupeřek a jednou „rodinou“ branku Asperaček, kdy po krásné přihrávce Švábové V. trefila z první Švábová M. Skóre v tu chvíli vypadalo velice nadějně 2:1. Pak ale soupeřky pojistily náskok třetím golem do druhé části utkání. Nálada na naší střídačce byla sice trochu zadýchaná přesto ale veselá s chutí uhrát co nejlepší výsledek. Ve druhé třetině Havířov však ještě třikrát prošel obranou a navýšil vedení na 6:1, ale následné vyloučení Švábové M. nezužitkoval. Třetí 12-cti minutovka pak byla o našem rychlém střídání neboť sil už mnoho nezbývalo a bránit bylo potřeba. Ale i soupeřky musely ubrat na tempu a dokázaly skórovat už jen jednou na konečných 7:1.  Pěknými akcemi a hrou na míčku se blýskly i další nové hráčky týmu Čiklová, Pernicová a Iskerová , které dokázaly soupeřky potrápit nejen v obraně, ale i v tlaku na rozehrávky. Do rychlých a přesných akcí se pak pouštěla ostřílená trojíce Maixnerová, Šíblová, Švábová V., jejichž nápor musela likvidovat až gólmanka Havířova nebo zdvojení našich hráček, obránkyněmi soupeřek.

S dobrou náladou a trochou bolestí nastoupily ženy k druhému utkání s Jičínem-Frenštátem, jenž jim byl loni vyrovnaným soupeřem. I tentokrát se hrálo v rychlejším tempu, ale soupeř více nechával prostory na akce našich hráček. Hra se v první třetině přelévala a obě gólmanky řešily několik nebezpečných situací. Závěr třetiny ale patřil našim hráčkám, když nahrávku z volného úderu Švábové V. trefila Žáková a skákavý míček prošel do brány soupeřek. Ten den již druhá neuvěřitelná trefa nováčků! Nadšení hrát a vyhrát se pak neslo i druhou, bezbrankovou třetinou a soupeř začal stupňovat tlak a to i fyzický na naše hráčky. Vrážení, sekání nebylo žádnou výjimkou. V třetí části se nakonec podařilo Jičínu-Frenštátu vyrovnat a do minuty padla ještě jedna branka. Po timeoutu naše hráčky sebraly všechny síly k tomu, aby prohru odvrátily. Opět se ukázaly pohybově i technicky Šíblová, Švábová a Maixnerová a to jak v útoku, tak i s návraty do obrany. Nebylo to ale nic platné a soupeřky nakonec završily výhru v utkání brankou na 1:3. 

Ženám dvě prohry ale bojovnost a odhodlání do dalších utkání nevzaly a těší se na další utkání tentokráte určitě už i s posilami. Děkujeme za krásnou hru!

 

„Obě utkání se hrála ve svižném tempu, které bohužel bralo našim hráčkám dost sil. Přesto je nutné vyzdvihnout obětavost každé jedné z nich, super týmovost a hlavně radost ze hry a o to víc u těch, které trénují méně než půl roku a nepravidelně. Fakt jsou to tygřice, které ještě soupeřkám zatnou drápy do kožichu. Dík holky, bylo to fakt super.“,  hodnotí trenér Jiří Šváb tentokrát jako asistent na střídačce.

Sestava: Davidová Jarmila(G), Šíblová Šárka (C), Maixnerová Martina, Švábová Vendula, Iskerová Miroslava, Pernicová Markéta, Čiklová Monika, Švábová Marcela, Žáková Zdenka

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS