Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Zápisník z cest aneb Asper na Hummel Open Game Brno 2018

25.06.2018 | Petr Matěj

Na letošní ročník Hummel Open Game Brno jsme ze Šumperka vypravili 2 týmy – mladší žáky a starší žáky. Po turnaji elévů v Přerově se tak dostalo i na jejich starší spoluhráče. Do přímého rychlíku do Brna mělo původně nasednout 33 cestujících, bohužel Fildu Čikla postihly v noci před odjezdem horečky, a tak mu nezbylo nic jiného, než na dálku fandit

Pár fotografií z turnaje

Po příjezdu na hlavní brněnské nádraží se část realizačního týmu vydává směrem k nedaleké cukrárně, kde probíhala prezentace jednotlivých účastníků. U stolečku na poslední chvíli řešíme úpravu soupisky starších žáků, aby během turnaje za tuto kategorii mohli nastoupit i mladší spoluhráči. Problém naštěstí společně s ochotnými kolegyněmi řešíme během pár minut, následně pak zpět na nádraží rozdáváme ID náramky a nasedáme na tramvaj směrem k ZŠ Svážná, kde bychom měli ve dvou třídách každý den nocovat.

Tuto nejkritičtější situaci, tedy dostat 29 dětí s obrovskými zavazadly do tramvaje a zajistit, aby všichni vystoupili tam, kde mají, zvládáme na jedničku a po přestupu na trolejbus už vystupujeme kousíček od školy. Pomaličku nás tlačí čas, navíc v okolí školy není nikdo, kdo by nás ubytoval. Začínáme pomaličku plašit, ale nakonec přeci jen nalézáme člověka, který nás chodbami místní „základky“ dovádí až ke dvě třídám.

Mladší žáci (protože je jich je víc) dostávají prostor třídu, zatímco starší žáci (protože jsou 2x větší než mladší žáci) se pak musí uskromnit v malé jazykové učebně. K překvapení trenérů nikdo nad velikostí tříd nebrblá, možná také proto, že mladší žáci rychlostí blesku rovnají zavazadla, balí si věci na zápas a během pár desítek sekund vyráží směrem zpět do centra, aby stihli přijet na čas.

Zápas s Pardubicemi ale Asperáčci stíhají v pohodě a ve zbrusu nových dresech hrají vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro naše barvy a už za přítomnosti starších žáků, kteří své mladší kolegy přijeli podpořit v průběhu duelu, vítězí 4:3. Radost našich prcků je obrovská, ale my už se pomalu znovu musíme přesouvat. Tentokrát se oba týmy přesouvají do haly VUT, kde do turnaje vstupují starší žáci.

Na ty čeká pozdější celkový vítěz turnaje, pražský Tatran. Starší žáci bojují, snaží se, ale soupeř je jednak celkově starší a jednak herně vyspělejší a Asper zápas prohrává 0:9. Nedá se nic dělat, prohru házíme za hlavu a vyrážíme směrem zpět na ZŠ Svážná, kde přesně ve 22:00 vcházíme do jídelny, abychom si po dlouhém dni dali zaslouženou večeři. Všichni už jsou hodně unavení, a tak po večeři je poměrně rychle klid a všichni vzorově usínají.

V pátek ráno nikam extra nespěcháme, první zápas hrají starší žáci až v 11:00 a mladší žáci až brzy odpoledne, a tak naposledy využíváme možnosti, aby si za starší žáky zahráli i dva „mlaďoši“ – staršími žáky ostřílený Filda Černohous a také Matyáš Chovanec, pro kterého to ve čtvrtek a v pátek byly první zápasy v této kategorii.

Starší žáci po dramatickém průběhu podléhají Pardubicím, Filda i Matyáš se v doprovodu Ondry Mrázka přesouvají k mladším žákům, ale ani jejich přítomnost nepomohla zdolat plzeňské Gorily. Naše starší kategorie se první (a bohužel jediné) výhry dočká proti Gullivers Brno B. Šanci uzmout druhé místo (a papírově slabšího soupeře do předkola play-off) pak Šumperk zahazuje v zápase proti Lipníku, který byl herně asi nejlepší na turnaji, na druhou stranu koncovka Asperu (stejně jako v sezóně) není dobrá a už podruhé v pátek prohráváme o jednu branku.

Mladší žáci pak na jiné hale (celý den se oba naše týmy míjely) taktéž prohrávají, i když poslední souboj dne byl hodně vyrovnaný a k úspěchu stačilo mít snad trošku více štěstíčka (3:5). Každopádně po posledních pátečních zápasech, které shodně končily ve 21:15, se snažíme co nejrychleji dostat zpět do školy, aby na nás ještě zbyla nějaká ta večeře. Na Konečného náměstí se nezávisle na sobě potkáváme v jednom trolejbusu a společně se tedy vracíme do našeho tábořiště. Zde ve 22:30 dostáváme penne s boloňským ragú a s vědomím, že brzy ráno (starší žáci v 8:00, mladší o hodinu později) vstupujeme do play off.

Bohužel, v obou případech jsou pražští soupeři nad naše síly, a tak poměrně rychle oba týmy z turnaje vypadávají. Smutek z nepostupu se ale snažíme co nejrychleji odehnat pryč. Jedeme zpět do školy, kde se snažíme mít krátký polední klid (ne všechny děti to ale pochopily), po kterém cestujeme k nedaleké hale v Bohunicích, kde je venkovní hřiště s ideálním povrchem na florbal. Naše děti vydržely hrát 3 hodiny (některé dokonce o dalších 60 minut déle), takže na plánovanou návštěvu nějakého zápasu play-off ani nedochází.

Poprvé na turnaji večeříme ještě za světla (cca 19:00), abychom plánovanou večerku ve 22:00 ještě o kousíček posunuli. Vše probíhá hladce a jakmile zavřeme oči, už je tu další, tentokrát poslední, ráno. Ve škole se v klidu nasnídáme a pak už se vrháme společnými silami na úklid našich dočasných domovů. I tady naši svěřenci projevují dostatečnou aktivitu, takže třídy máme brzy pěkně uklizené a my tak můžeme vyrazit směrem do Jump parku, abychom ještě před odjezdem zpět do Šumperka dali našim tělům pořádně zabrat.

Trampolíny se všem líbí a všichni se dobře baví, ne tak kapitán starších žáků – Tonda Harapát dohrával turnaj s pohmožděným kotníkem, takže tuto atrakci dobrovolně vynechal. Po přesunu na nádraží se opět vzorově rovnáme do kupé (divím se, že jsme nikoho a nic během čtyř dní v žádném dopravním prostředku nezapomněli) a v 13:18 opouštíme Brno. Na většinu (konečně!!!) doléhá únava, a tak alespoň nějaká část vlaku chvíli spí, někteří ale i tak mají stále energie na rozdávání. To už jsme ale v Šumperku, kde před 16. hodinou předáváme naše svěřence do ruky těch nejpovolanějších, tedy maminek.

A co říci závěrem? Turnaj jsme si všichni užili, výsledky jsou sice jedna věc, ale nadšení pro hru a neustálý optimismus, je věc druhá. Věříme, že se za rok do Brna opět podíváme (i třeba ve větším počtu?), abychom všem ukázali, že se každý rok budeme jen a jen zlepšovat. Asperu zdar!

Sestava starší žáci: Franta Juráň, Barča Buriánková, Tonda Harapát, Dominik Šmotek, Dan Svoboda, Jindra Viktorin, Ondra Sitta, Kája Mareček, Roman Skoumal, Mates Basler, Marťa Mlynář, Pája Fleischmann a Honza Kašpar

Sestava mladší žáci: Víťa Fleischmann, Ondra Žák, Adam Jílek, Luboš Kotoulek, Filda Černohous, Kuba Bock, Jirka Flašar, Matyáš Chovanec, Rosťa Klučka, Rosťa Žák, Honza Zindulka, Theo Wind, Tomáš Macák, Štěpán Mrkos, Kuba Šindler a Míša Uhrák

Trenéři: Ondra Mrázek, Peťa Žák a Peťa Matěj

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS