Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Juniorky v Kopřivnici bez nálady - chtěli jsme více , ale ..

11.11.2014 | Jiří Šváb

Kopřivnice - v dalším kole ligy Juniorek  podlehla naše děvčata soupeřkám z FBS Olomouc při hodně aktivní hře soupeře 10:2. S Kopřivnicí si pak naše hráčky poradily vcelku dobře a uhrály výsledek 6:3. "Chtěli jsme více, ale Olomouc nás opravdu rozebrala"  konstatuje tréner juniorek Jiří Šváb.

Do prvního utkání dne vstupovaly juniorky s vědomím, že FBS Olomouc nebude lehký soupeř,ale přesto chtěly uhrát remízu a nebo lépe výhru. Od trenéra J. Švába dostala děvčata pobídku k útočné hře s presingem hned od začatku.

První minuty se týmy oťukávaly a Asperkám se moc nedařilo tlačit na soupeře a musely se více bránit jeho souhře a herním dovednostem. Když se pokusily založit protiútok, soupeřky rychle přistupovaly a odebíraly děvčatům míček a účinně napadaly přihrávky. V prvních sedmi minutách si oba týmy vyzkoušely přesilovky , ale bez gólu na obou stranách. První branka , bohužel do naší brány, padla v osmé minutě rychlou střelou se cloněním brankářce. Asperky neopouštěl bojovný duch a snažily se o další útočné akce, bohužel však s nedovolenými zákroky a dvěma vyloučeními za sebou. Hrou 5 na 3 už děvčata neubránila prostor branky a soupeř skóroval po druhé. Na střídačce už bylo méně veselo.

Od této chvíle se tým soustředil spíše na obranu, ale ani to nepomohlo a v začátku druhé třetiny se soupeřkám podařilo skórovat hned v první minutě. Po té, co soupeř  přidal dalši tři branky, už na střidačce tréner mírnil emoce hráček.

Povzbuzení příšlo až z hole kapitánky Šárky Kylarové, která krásnou střelou mírným obloukem po rozehrání standardní situace, překvapila gólmanku a své spoluhráčky. Následovala změna druhé útočné formace jako pokus o zvrat a trio (Řezníková,Klimešová,Křivohlávková) přidalo další gól. Bohužel se ukázalo ,že síla a výdrž jednoho útoku je málo. Soupeř přehrával dalši dvě formace a navíc se na střídačce začal tým tříštit tak, že se tréner  vrátil k původním sestavám.  Marné pokusy jednotlivců i týmu zvýšit tlak, nevedly k zakončení s gólem. Naopak. Naše  nálada a chyby umožnily lépe připravenému soupeři dosáhnout až na desíktu.

„V šatně jsem holkám připoměl , že jsou tým a ten se nesmí zhroutit kvůli malicherným hádkam mezi hráči. Každý je potřebný a každý má své místo, ať už hraje jakoliv dobře nebo špatně. Výkon je kolektivní a odráží účast  a práci týmu na tréninku. Tak trochu citím  vinu za náladu na střídačce a za výsledek. Musím se z toho sám poučit.“, zhodnotil náladu pří zápase tren kdyr Jiří Šváb

 V druhé čáti dne Asperky nastoupily do utkání s domacími Vikings  Kopřivnice.

Jako kdyby vše bylo zapomenuto a tým zanechal hořkou chuť prohry prvního zápasu  v šatně.

 Dolšlo rovněž k úpravě formací a tým hrál oslaben o Radku Kylarovou, která si poranila kotník v prvním zápase. Dvě střední útočnice a tři sestavy Aspeřích křídel hodlaly přivést 3body za výhru.

 Od začátku tým hrál aktivněji a lépe bránil. Soupeřkám nedovolil přiliš akcí v našem prostoru. Trpělivá aktivita směrem k soupeřově brance přinesla  první gól  v desáté minutě. Druhá třetina se nesla v duchu útoků na soupeřovu bránu, která v 6 minutě neodolala kombinaci  Tomanové a Křivohlávkové. Zavládla trochu euforie a nepozornost a chuť hrát ještě více nám přinesla vyloučení. V následné přesilovce se  soupeřky odrazily z nuly a rázem to bylo zase o gól. O pár minut později při špatném střídání už bylo srovnáno. Rychlá rozehrávka a útok Tomanové a Zádrapové pojistily náskok do třetí třetiny.

 Krátka porada a znovukoncetrace týmu na hru  přinesly v úvodních vteřinách třetí třetiny rychlý gól dua Tomanová, Křivohlávková. Pojistkou a ukázkou našich dovedností pak byly dvě sólo akce.

 Nejprve si udělala výlet z obrany Švábová a kličkou přes 2 hráče  zakončila patým gólem. Následoval poslední gól soupeře a na ten reagovala Řezníková, když po rozehrání odebrala soupeřce míček a přes další hráčku si prošlápla  cestu  k bráně, kde zaúřadovala na výsledných 6:3 pro Asper.

„Přeskládali jsme útoky a hráli jen na dva středy. Bylo zajímavé sledovat jak šly holky do sebe a odvedly to, co jsme si řekli“,komentuje výkon trener.

Holky děkujem!

Poděkování zaslouží i rodičové za dopravu  a fandění..

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS